Yeni Alexa Plus çıktı ama beklenen özelliklerle gelmedi

Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistanı Alexa Plus (Alexa+) nihayet kullanıma sunuldu, ancak geçtiğimiz ay yapılan tanıtımda vaat edilen birçok özellik eksik. Apple Intelligence ve Galaxy AI’de gördüğümüz gibi, Amazon’un da lansmanda birçok özelliği sunamaması yapay zeka dünyasında alışılmış bir durum haline gelmeye başladı.

Eksik özellikler can sıkıyor

The Washington Post’un şirket içi belgelerden aktardığına göre, Alexa Plus’ın önemli bazı özelliklerinin kullanıma sunulması en az iki ay sürebilir. Bu eksiklikler arasındakiler ise yeni Alexa’nın en kritik özellikleri bulunuyor. Buna göre kullanıcılar, Alexa Plus’ı kullanarak yemek siparişi veremeyecek; Alexa Plus aile üyelerini tanıyıp onlara görevlerini hatırlatamayacak; çocukları eğlendirmek için otomatik hikaye üretemeyecek; hediye fikirleri veya market siparişi veremeyecek ve tarayıcı desteği olmayacak. Tüm bu eksiklikler ilerleyen dönemde kullanıma alınacak.

Şirket bu gecikmelerin, özelliklerin “Amazon’un halka açık sürüm standartlarını karşılamaması” nedeniyle olduğunu söylüyor. O halde Alexa Plus şu anda ne yapabiliyor? Alexa Plus’ın erken erişim sayfasına göre, şu anda Uber çağırma, nesneleri tanıma ve e-posta taslakları oluşturma gibi temel işlevler aktif durumda.

Alexa Plus, Amazon Prime aboneleri için ücretsiz, ancak Prime üyesi olmayanlar için aylık 20 dolar ücret talep ediliyor. Ayrıca, yalnızca ekranlı cihazlarda çalışıyor. Şu an Echo Show 8, 10, 15 ve 21 modelleriyle uyumlu olan hizmet, önümüzdeki haftalar ve aylarda daha fazla bölgeye yayılacak.

Related Posts

Sürücüsüz taksi hizmeti sunmak için tasarlanan Cybercab sergilendi

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Üniversite öğrencileri​​​​​​​ Rubik küpü saliseler içinde çözen robot geliştirdiler

Bu başarı, önceki rekoru yaklaşık üçte bir oranında geride bıraktı. Purdue Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, özel olarak tasarladıkları bir robotla Rubik Küpü’nü sadece 0.103 saniyede çözerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Bu süre, bir …

Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin: “Daha iyi sonuçlar için yapay zekayı tehdit edelim”

ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarına bir işlem yaptırırken nasıl davranıyorsunuz? Daha önce ortaya çıkan bir araştırma kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun bu konuda kibar davrandığını ortaya koymuştu. Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin’in yeni önerisi ise yapay zeka modellerine kibarca hitap eden kullanıcıları şaşırtabilir. Çünkü Google’ın kurucu ortağı, yapay zeka modellerini tehdit etmenin daha iyi sonuçlar verdiğini iddia ediyor.

Apple’ın 5G modemi tartışma yarattı

Apple’ın kendi geliştirdiği ilk 5G modemi olan C1’in rakiplerinin gerisinde kaldığı iddia edildi.

PEAKUP, 27 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte yapay zekayı ele alacak

Yapay zeka teknolojisinin iş dünyasına kazandırdığı verimlilik ve yatırım getirisi, gerçek örneklerden yapılan ölçümlerle raporlara da yansıdı. Microsoft ve IDC tarafından yayımlanan raporda, üretken yapay zekaya yapılan her 1 dolarlık yatırımın 4 …

Meta 16 yaş altı kullanıcıları “Genç Hesapları” ile dijital risklerden koruyor

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, internette gençleri olumsuzluklara karşı korumak adına “Genç Hesapları” uygulamasını devreye aldıklarını belirterek, “16 yaş altındaki gençler, bu ayarları değiştirmek isterse mutlaka bir ebeveynin onayı gerekiyor.” dedi.