Vatandaşlarına en az 72 saat yetecek yemek stoğu uyarı yaptı: AB’den 2027 vurgusu…

Avrupa Birliği Komisyonu, olası afetler ve tehditlerle mücadeleye yönelik kapsamlı bir eylem planı açıkladı.

t-online.de yer alan habere göre plan, üye devletlerin kriz durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak için 30 acil durum önlemi içeriyor. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, planın lansmanında yaptığı konuşmada, “Avrupa’nın karşı karşıya olduğu yeni gerçekler, daha yüksek bir hazırlık seviyesini zorunlu kılıyor” ifadelerini kullandı.

Günlük toplumsal işlevler de güvence altına alınmalı 

Acil durum planları, özellikle sel ve ciddi orman yangınları gibi afetlerden etkilenen bölgelerdeki ailelerin yaşamlarını yakından ilgilendiriyor. Ancak Avrupa Birliği Komisyonu, bu konuda daha geniş bir vizyon sunuyor. Komisyonun açıklamasına göre, artan jeopolitik gerilimler, hibrit ve siber güvenlik tehditleri, yabancı bilgi manipülasyonu ve müdahaleleri, iklim değişikliğinin etkileri ve doğal afetlerdeki artış gibi konular AB’nin öncelikli gündeminde. Komisyon, vatandaşlarını ve demokrasiyi korumakla birlikte, günlük yaşamın temel taşları olan toplumsal işlevlerin güvence altına alınmasının da bir zorunluluk olduğunu vurguluyor.

Avrupa Birliği’nin yeni stratejisi, okullar, hastaneler, yolcu taşımacılığı ve telekomünikasyon gibi kritik alanlarda acil durumlara hazırlık için asgari standartların oluşturulmasını öngörüyor.

Yeni bir kriz yönetim ekibi kurulacak

Avrupa Birliği, vatandaşlarına en az 72 saat yetecek kadar temel ihtiyaç malzemelerini stoklamalarını tavsiye ediyor. Bu çerçevede, kriz anlarında daha etkili bir yanıt verilmesi için yeni bir kriz yönetim ekibinin kurulması planlanıyor. Ayrıca üye ülkelerde, sivil ve askeri kuruluşların ortak katılımıyla sivil savunma tatbikatlarının düzenlenmesi hedefleniyor. AB bildirisi, NATO gibi stratejik ortaklarla askeri hareketlilik, iklim ve güvenlik, ileri teknolojiler, siber alan, uzay çalışmaları ve savunma sanayii konularında işbirliğini güçlendirme kararlılığına vurgu yapıyor.

“Komisyon, belirlenen planların hayata geçirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Önlemlerin büyük bir bölümünün bu yıl içerisinde uygulamaya konulması beklenirken, diğer adımların 2027 yılına kadar Avrupa kriz yönetim platformunun oluşturulmasını hedeflediği bildirildi.”

Related Posts

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Aşırı sıcaklardan 7 kişi hayatını kaybetti! Bin 228 kişi hastaneye başvurmuştu

Dünya küresel ısınmanın da etkisiyle yükselen sıcaklık değerleri ile mücadele ederken, Güney Kore’de kavurucu yazın bilançosu netleşmeye başladı. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı’ndan (KDCA) yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan bu yana ülke …

Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’ya gece boyu 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun …

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Türkiye’de en çok köyü olan il belli oldu: İşte en fazla köye sahip iller

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarından derlediği bilgilere göre Türkiye’de en fazla köyün bulunduğu il bin 234 ile Sivas olarak açıklandı. İşte en çok köyü olan iller …