Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Uzmanlar Uyarıyor: Duşta İdrar Yapmak Büyük Hata!

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılar, duşta idrar yapmanın idrar kontrolünden böbrek sağlığına kadar olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koydu. Dr. Irwin, duşta idrar yapmanın beynin akan su sesini idrar yapma ihtiyacıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor. Su sesinin mesanenizi koşullandırabileceğini söyleyen Dr. Irwin, bu alışkanlığın uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak sorunlara yol açabileceğini vurguluyor.

Su Aktığında Beyinde Oluşan Koşullandırma Sık İdrara Çıkma Sorununa Neden Olabilir

Bostonlu pelvik taban terapisti Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, kadınların ayakta idrar yapmak için tasarlanmadığını ve bu şekilde idrar yapmanın mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olabileceğini belirtiyor. Mesanede kalan idrar, idrar retansiyonuna yol açarak idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

Mesanede Kalan İdrar Bakterilerin Çoğalması İçin Uygun Bir Ortam Oluşturabilir

Duşta idrar yapmanın bir diğer tehlikesi ise cilt enfeksiyonları. Dr. Irwin, idrarda bulunan bakterilerin vücudun alt kısmındaki açık yaralarla temas etmesi durumunda enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının bırakılması gerektiğini ve idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvalet kullanılması gerektiğini öneriyor.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir