Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips, Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Açlık Grevine Başladı

Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips Açlık Grevine Başladı

(ANKARA) – Boston Üniversitesi Profösörü Nathan Phillips, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkililerinin, Rümeysa Öztürk de dahil çok sayıda öğrencinin gözaltına almasına ve Boston Üniversite yönetiminin buna ilişkin “siyasi pankartları” kaldırmasına karşı açlık grevine başladı.

Boston Üniversitesi, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından “Hamas yanlısı ve antisemitik bir yazı yazması” gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts yüksek lisans öğrencisi ve Türk vatandaşı Rümeysa Öztürk’ü desteklemek için “Rümeysa’ya Özgürlük” yazan bir pankart da dahil olmak üzere siyasi tabelaları defalarca kaldırmasının ardından üniversite Profesörü Nathan Phillips, “ifade özgürlüğünü ve gözaltına alınan öğrencileri desteklemek” adına 15 Nisan’da açlık grevine başladı.

Öztürk, Mahdawi ve Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum

Phillips, yerel internet haber sitesi Boston.com‘a verdiği demeçte, “Rümeysa Öztürk, Mohsen Mahdawi ve Mahmud Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum” diyerek, “Boston Üniversitesini, kampüsteki siyasi konuşma işaretlerini seçici bir şekilde kaldırmaya son verye” çağırdı.

Üniversite yönetiminin siyasi nitelikteki pankartları defalarca kaldırdığını dile getiren Phillips, “Bence çatılardan haykırılması gereken bir konuda, üniversite öğrencilerinin hukuksuz, anayasaya aykırı bir şekilde kaçırılması, ifade özgürlüğünün bastırılmasıdır. Olanlar karşısında sessiz kalmayacağım” dedi.

Boston Üniversitesi yönetimi konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, Phillips, konuyla ilgili görüştüğü fen-edebiyat fakültesi dekanının kendisine, “siyasi pankartların kaldırılmasının okulun politikası olduğunu söylediğini” aktardı.

Phillips, “Beni ileriye götüren şey, hareket özgürlükleri engellenen, ifade özgürlükleri engellenen ve temel insani erdemlerden mahrum bırakılan bu insanlara duyduğum sevgidir. Trump yönetiminin bu korkunç muamelesi karşısında kim, nasıl rahat olabilir ya da sessiz kalabilir bilmiyorum” dedi.

Phillips, daha önce de iki kez açlık grevi yaptı

Phillips’in, 2020’de bir kompresör istasyonunu, 2022’de ise bir doğal gaz santralinin inşasını protesto için iki kez uzun süreli açlık grevi yaptığı bildirildi.

“Eyleminin daha fazla insanı harekete geçmeye teşvik edeceğini” belirten Phillips’in bu eylemi, şu ana kadar üniversitenin pek çok topluluğundan destek gördü.

Philips’in serbest bırakılmasını istediği Columbia Üniversitesi öğrencisi Filistinli Mohsen Mahdawi, !4 Nisan’da Vermont’taki göçmenlik bürosunda gözaltına alındı.

Federal yetkililerce geçen ay gözaltına alınan Columbia Üniversitesi mezunu Mahmud Halil’in ABD’den sınır dışı edilip edilmemesine ilişkin mahkeme süreci ise devam ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

BEDAŞ elektrik kesintisi sorgulama 15 -16 Temmuz 2025 || Elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek?

İstanbul elektrik kesintisi listesi BEDAŞ tarafından paylaşıldı. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş, (BEDAŞ) 15-16 Temmuz tarihleride elektrik kesintisi İstanbul ilçelerini açıkladı. Planlı bakım çalışması nedeniyle, belirlenen saatlerde İstanbul’da elektrik kesintisi yaşanacak. Peki elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek? İşte, elektrik kesintisi İstanbul AYEDAŞ-BEDAŞ sorgulama ekranı

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI ATAMA TAKVİMİ 2025 SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Bakan Memişoğlu’ndan önemli açıklama!

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel atama tarihleri son dakika açıklamalarla yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı 2025 yılı içerisinde ilk etapta 15 bin 342 sözleşmeli personel ve 3 bin 658 sürekli işçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs ayında gerçekleştirilen personel istihdamının ardından gözler Sağlık Bakanlığı 2. etap 18 bin personel alımı atamalarına çevrildi. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak alımlar için önemli açıklama geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, açıklamasında 2. etap atamalarla ilgili olarak da tarih verdi. Peki Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı branş dağılımı nasıl olacak, belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ataması son dakika haberleri…

YDS SONUÇ TARİHİ 2025 || YDS İngilizce sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç sorgulama ekranı ve tarihi

YDS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bugün yapılan sınavın ardından sınava giren yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki sınavın hemen ardından soru ve cevap anahtarı yayınlandı. Sonuçlar bilindiği üzere ÖSYM’nin sonuç sayfası üzerinden ilan ediliyor. Peki, 2025 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilip araştırılan YDS sonuç tarihi…

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

ÖSYM’nin geçtiğimiz ay duyurduğu sınav takvimine göre DGS 2025, 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:15’te gerçekleştirilecek. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.