Dünyanın gözü İzmir’de olacak, 9 Nisan’da açılıyor

30. Yıla Özel MARBLE İZMİR Fuarı Heyecanı

Doğaltaş sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan MARBLE İZMİR – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. 9-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek olan fuar, sektör profesyonellerini buluşturacak.

MARBLE İZMİR Fuarı Detayları

MARBLE İZMİR, dünyanın en büyük doğaltaş fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu yıl 30. kez gerçekleştirilecek olan fuar, sektöre umut olmaya devam edecek. Fuar kapsamında, tüm doğal taş firmaları Fuar İzmir’in kapalı hollerinde yer alacak. Makine ve teknoloji firmalarını da görmek mümkün olacak.

30 yıldır devam eden MARBLE İZMİR, sektörde köklü bir geçmişe sahip. 1989 yılında Kültürpark’ta başlayan fuar serüveni, bugün uluslararası arenada yerini sağlamlaştırmış durumda. Binden fazla katılımcı ve 100’den fazla ülkeden on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, sektördeki son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri sergilemeye devam ediyor.

MARBLE İZMİR Etkinlikleri

30. yılına özel etkinliklerle taçlandırılacak olan MARBLE İZMİR Fuarı, sektörde öncü isimleri, üniversiteleri, mimarları ve tasarımcıları bir araya getirecek. Sürdürülebilir madencilik uygulamaları, dijitalleşme süreçleri ve sektörel panellerin yer aldığı fuar, sektördeki en güncel konuları ele alacak.

Alım Heyetleri Programı

Fuara dünyanın dört bir yanından katılımcılar ve ziyaretçiler bekleniyor. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen alım heyeti programları, Çin, Hindistan, Rusya, ABD ve diğer ülkelerden yüzlerce profesyonel alıcıyı bir araya getirecek. B2B görüşmeleri ve seminerlerle katılımcı firmaların uluslararası iş birlikleri yapması sağlanacak.

MARBLE İZMİR ve Türkiye’nin Doğal Taş İhracatı

MARBLE İZMİR, Türkiye’nin doğal taş ihracatında önemli bir role sahip. Fuar, sektörün gelişimine büyük katkı sağlarken Türk doğal taşının dünya pazarlarına açılmasına da yardımcı oluyor. Türkiye’nin renk ve desen zenginliğiyle öne çıkan doğal taşları, dünya genelinde tercih ediliyor. Fuara katılan ülkeler arasında Çin, Hindistan, ABD, ve Avrupa’nın önde gelen ülkeleri bulunuyor.

7. Uluslararası Doğal Taş Tasarım Yarışması

MARBLE İZMİR kapsamında gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda genç tasarımcılar yeteneklerini sergileyecek. Yarışmanın bu yılki teması mobilya olarak belirlendi ve seçilen tasarımlar üretime geçecek. Başarılı tasarımcılara ödüller verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Gizemli cisim keşfedildi! Saniyede 60 km hızla ilerliyor

Bilim insanları, güneş sistemimizden çok uzaktan gelen gizemli bir cismin keşfedildiğini açıkladı. Astronomlara göre, bu yeni obje kozmik mahallemizden hızla geçiyor ve bu ziyaretçi, daha önce keşfedilen ‘Oumuamua ve 2I/Borisov gibi yıldızlararası bir misafir olabilir.

Google’dan kritik güvenlik uyarısı: 2G bağlantısını kapatın!

Google, akıllı telefon kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber tehdit konusunda uyararak, cihazlardaki 2G bağlantısının devre dışı bırakılmasını önerdi. Şirketin bu adımı, mobil ağ güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıları doğrudan hedef alan saldırılara karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor.

PlayStation oyunlarına zam geldi

Sony’nin PlayStation oyunlarına zam geldi. Türkiye’de oyun fiyatları sürekli artıyor ve bu sefer de PS tarafındaki AAA oyunlara zam geldi.

Steam’de bu sefer de Black Myth: Wukong indirime girdi

Geçen yıl çıktığından bu yana oldukça sevilen Black Myth: Wukong, Steam’de daha önce indirime girmemişti.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.